’t Hof van Hoornaar 100ste gecertificeerde bloemist

Het aantal bloemisten dat het onafhankelijke certificaat Barometer Duurzaam Bloemist behaalt, groeit door. Op 3 juli kreeg de 100ste bloemist Sanne Vonk van ’t Hof van Hoornaar het Barometer certificaat uit handen van Gaston Starreveld van de Nationale Postcode Loterij uitgereikt. 

Sanne gaf aan dat zij intensief heeft meegewerkt aan het behalen ervan en werd steeds enthousiaster tijdens het proces. Vooraf zag zij behoorlijk op tegen het certificeringstraject, maar in de praktijk bleek dit reuze mee te vallen. Ze hoopt dat andere bloemisten ook de keuze maken om te certificeren.

Landelijke dekking

Inmiddels is met ruim 120 gecertificeerde bloemisten een landelijke dekking bereikt, stelt het keurmerk Barometer Duurzame Bloemisten. Hierdoor is het voor consumenten steeds gemakkelijker een bloemetje te kopen bij een duurzame bloemist.

'Met het keurmerk toont een bloemist aan dat die oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt. Dit doet zo’n bloemist door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten', aldus de Barometer.

Uitreiking 100e certificaat

De Nationale Postcode Loterij en Stichting Doen staan aan de wieg van de Barometer en ondersteunden financieel de ontwikkeling ervan. Samen met SMK, de beheerder van het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist, werd de 100e gecertificeerde bloemist in het zonnetje gezet.

Ook gaven een aantal stakeholders hun visie op wat de Barometer betekent voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en duurzamer ondernemen.