Bloembinderij 'De Eeuwige Lente' bekroond met duurzame status

Eind december is bloembinderij De Eeuwige Lente van eigenaar Chris Derksen gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. Daarmee is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist van de gemeente Apeldoorn een feit. 

De certificering toont aan dat bloemisten met dit keurmerk duurzaam inkopen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op 14 januari kreeg de ondernemer het certificaat officieel uitgereikt door wethouder Sandmann die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, meldt SMK. De winkel draagt momenteel de zilveren status. Goud kwam in de buurt, maar de bloembinderij wil zich niet teveel beperken qua inkoop. 

Chris en zijn vrouw Marjolein hadden al veel gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid voordat ze begonnen met de certificering. Zo deden ze actief aan afvalscheiding en was twee jaar geleden alle verlichting in de winkel vervangen voor duurzame LED-verlichting.

Ook hield eigenaar Chris rekening met de inkoop en werkte hij graag samen met duurzame, bij voorkeur Nederlandse kwekers. Hij kocht veel bloemen in met keurmerken als biologisch/EKO, Fairtrade/Max Havelaar en MPS-A(+). Hoofdzakelijk ging het nog om de administratieve vastlegging. Daarin werd Chris met zijn team ondersteund door verzendorganisatie Fleurop.