Met de bloemenkalender een milieuvriendelijk boeket

De klimaatimpact van bloemen wisselt van maand tot maand. Voor het overzicht maakte Milieu Centraal een bloemenkalender. Zowel de consument als bloemist kan zien met welke bloemen een milieuvriendelijk boeket kan worden samengesteld. Help je ook de CO2-uitstoot terugbrengen?

Bloemen uit de kas, snijbloemen ingevlogen uit ontwikkelingslanden, maar ook het nodige watergebruik en het gebruik van bestrijdingsmiddelen zorgen voor een behoorlijke milieu-impact. Als consument kun je echter het verschil maken, door bewust te kiezen voor verantwoorde bloemen.

Klimaatbelasting

Met de bloemenkalender kun je van maand tot maand zien welke bloemen klimaatvriendelijk zijn. Milieu Centraal berekende de klimaatbelasting per boeket voor achttien snijbloemen uit Nederland en van ingevlogen rozen. 

Vooral bloemen uit het seizoen en uit de volle Nederlandse grond hebben het minste effect op het milieu. Denk hierbij aan Hollandse tulpen, zonnebloemen en gladiolen. Wil jij weten welke bloemen goed scoren? Bekijk de Hollandse bloemenkalender