Kenya Flower Council

De Kenya Flower Council (KFC) is een vrijwillige organisatie van onafhankelijke telers en exporteurs van snijbloemen en sierplanten sinds 1996. De organisatie streeft een verantwoorde en veilige productie van snijbloemen na in Kenia. Bloemisten kunnen met name rozen en zomerbloemen kopen met dit keurmerk.

De Kenya Flower Council houdt onder meer rekening met het welzijn van de werknemers en de bescherming van het milieu. Snijbloemen met het Kenya Flower Council Silver + Gold Standard label tellen mee voor het inkooppercentage binnen de certificering Barometer Duurzame Bloemist. De Kenya Flower Council staat gelijk aan de GLOBALG.A.P. FO Version 5.

Producenten ontvangen een Kenya Flower Council Silver- of Gold-certificaat bij het voldoen aan de vereisten. De richtlijnen van de Kenya Flower Council certificering worden gebaseerd op de F.O.S.S (Sustainability Standard Flowers and Ornamenten). F.O.S.S. kijkt naar ecologische en sociaal-economische principes die ervoor zorgen dat gecertificeerde producenten letten op een duurzame, verantwoorde en veilige productie van snijbloemen en sierplanten. 

De norm heeft betrekking op goed bestuur, goede landbouwpraktijken, personeelsbeheer en welzijn van werknemers, gezondheid en veiligheid, milieubescherming en -behoud en beheer na de oogst.

Bekijk de overige keurmerken.