Praktijkvoorbeelden

Duurzame BloemenboxX FloraNL

De duurzame BloemenboxX kent al enige geschiedenis. Studio Danckmer tilde het ontwerp op een nog hoger plan. De BloemenboxX is een initiatief van het landelijke bloemistencollectief FloraNL. Een handige boxX met een dubbel duurzame gedachte door zowel het materiaal als het hergebruik ervan. 'Uw afval, onze zorg'. 

Het idee van de zogeheten BloemenboxX ontstond in 2013. FloraNL wilde graag toegevoegde waarde creëren voor de aangesloten bloemisten, door een gepersonaliseerde en stijlvolle verpakking te leveren voor instellingen, bedrijven en restaurants. In heel Nederland kan de boxx bezorgd worden voor iedereen.

Bedrijven kunnen de boxx laten personaliseren met een wens en logo

Bedrijven kunnen de boxx zelfs laten personaliseren met een wens en logo. Bloemisten kunnen met de praktische boxx bloemen in water vervoeren en deze netjes afleveren bij de ontvanger.

Visie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoort bij de visie van FloraNL. Daardoor was het een voorwaarde dat de boxx zoveel mogelijk duurzaam werd. Echter, door de ontwikkelingen merkte FloraNL dat het ook belangrijk was in te spelen op de markt.

Het voorheen meegeleverde plastic emmertje moest bijvoorbeeld vervangen worden door een afbreekbare variant. Daarnaast bestond in deze periode het hoge, trendy plukboeket nog niet, maar moest deze wel op dezelfde praktische wijze vervoerd kunnen worden. Reden te meer om een nieuwe Bloemenboxx te ontwikkelen ofwel de BloemenboxX 2.0.

Ga naar Bloemenboxx.nl voor meer informatie.

Duurzame bloemen attentie BloemenboxX Studio Danckmer cadeau